Skocz do zawartości

[Zrealizowane] system kradnięcia pojazdów

Kradzież pojazdów wytrychem?  

73 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kradzież pojazdów wytrychem?

• Tak
      48
    • Nie
      25

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, moją kolejną propozycją jest kradnięcie pojazdów za pomocą wytrychu dla organizacji przestępczych. Szansa na skradzenie pojazdu wynosiła by 15-30%, z Immobileiserem czy też Alarmem 2-5%. Oczywiscie wszystko jest do ustalenia, co do ceny wytrychu również. Można by było ustalić jakiś regulamin pod takową kradzież.

Co by to zmieniło?
-zarobki w warsztatach lub ochronie
-mobilizacja LSPD co do kradzieży
-zarobek nie tylko z GP czy jubilera dla organizacji przestępczych
-ryzyko dla postaci która posiada pojazd bez zabezpieczeń
-możliwość sprzedania takiego pojazdu innemu graczu bez papierów

Odnośnik do odpowiedzi

Wiedziałem, że ktoś to napisze w końcu.

W sumie jestem nastawiony bardziej pozytywnie niż negatywnie. Zamknięte parkingi i garaże znajdą zastosowanie. Teraz gracze będą znikać swoje pozostawiane auta, co redukuje lagi i zeruje możliwość kradzieży.

Można też do tego dodać możliwość wsiadania do odpalonych i otwartych samochodów w restrykcyjnych warunkach. Np. więzień przesiada się z miejsca pasażera na kierowcę i kradnie radiowóz, itd.

No więc podsumowując na tak.

edit: Jakby miało zostać wprowadzone, to powinno być mocno zastrzeżone regulaminowo - np. możliwość kradzieży aut tylko w zaułkach ze strefy South Central.

Edytowane przez glupek
Odnośnik do odpowiedzi

Nie no, panowie... Chcecie aby 100+ osób zaczęło kraść auta codziennie? Głupota. Totalna. Nie jest to mrucznik czy inny n4g. 

Ja rozumiem zrobić skrypt, który pozwalałby w jakis sposob wbić się do zamkniętego auta, dac komendę np. /przeszukaj auto - wtedy mogłoby nam losować jaki przedmiot i ile gotówki mozemy tam znaleźć. Byłoby to zależne od tego ile dany gracz, czyli właściciel pojazdu ma dolarów na koncie LUB zależnie od tego ile auto jest warte w salonach samochodowych

Czyli.

Gracz A posiada pojazd o nazwie Sultan. Gracz A posiada 50k na koncie.

Gracz B używa systemu, który pozwoliłby mu na wejście do auta, które nie ma zabezpieczeń. Poprzez komendę system losował by sumę zdobytych pieniędzy od 2% do 15% wartości konta bankowego gracza A lub ile jest warte dane auto

Dodatkowo można by bylo dać szansę na znalezienie broni, telefonu, narkotyków itp.

% szans :

Telefon 80%

Narkotyki 15%

Broń 5%

Fanty, które wypisałem na górze są przykładowymi fantami, można także by było pomyśleć nad jumaniem felg, dodatków do auta ale nie CAŁEGO AUTA. Byloby to grubą przesadą i wielu graczy nie byloby uradowanych z tego faktu.

Edytowane przez cLix
Odnośnik do odpowiedzi

24 minuty temu, cLix napisał(a):

Nie no, panowie... Chcecie aby 100+ osób zaczęło kraść auta codziennie? Głupota. Totalna. Nie jest to mrucznik czy inny n4g. 

Ja rozumiem zrobić skrypt, który pozwalałby w jakis sposob wbić się do zamkniętego auta, dac komendę np. /przeszukaj auto - wtedy mogłoby nam losować jaki przedmiot i ile gotówki mozemy tam znaleźć. Byłoby to zależne od tego ile dany gracz, czyli właściciel pojazdu ma dolarów na koncie LUB zależnie od tego ile auto jest warte w salonach samochodowych

Czyli.

Gracz A posiada pojazd o nazwie Sultan. Gracz A posiada 50k na koncie.

Gracz B używa systemu, który pozwoliłby mu na wejście do auta, które nie ma zabezpieczeń. Poprzez komendę system losował by sumę zdobytych pieniędzy od 2% do 15% wartości konta bankowego gracza A lub ile jest warte dane auto

Dodatkowo można by bylo dać szansę na znalezienie broni, telefonu, narkotyków itp.

% szans :

Telefon 80%

Narkotyki 15%

Broń 5%

Fanty, które wypisałem na górze są przykładowymi fantami, można także by było pomyśleć nad jumaniem felg, dodatków do auta ale nie CAŁEGO AUTA. Byloby to grubą przesadą i wielu graczy nie byloby uradowanych z tego faktu.

Wóz nie byłby przepisywany na /v osoby, która kradnie, a raczej można by było zrobić, że gość odwozi fure do jakiegoś miejsca i po 15 minutach gry dostaje 10-15% wartości pojazdu, a właściciel musiałby zapłacić te 10-15% w urzędzie za fure.

Odnośnik do odpowiedzi

Na tak, urozmaicenie dla organizacji i LSPD.. System z maślaka i co z tego? Wytrychy byłyby w odpowiedniej cenie (dość wysokiej), centrumy wiedzieliby że by chronić swoje auto muszą zakupić immo + alarm do aut 😉 

Edytowane przez lookatmyeyes
Odnośnik do odpowiedzi

Poczekajcie jaki płacz się zacznie jak ktoś bedzie sobie śmigał swoim sultanem, mamuśka odetnie mu internet bo nie nauczył się na jutrzejszą przyrke i nie może już tego dnia wrócić, a nastepnego dnia jak wejdzie to jego /v bedzie puste. Taki system prowadzi tylko i wyłącznie do usunęcia z serwera statsów, którzy jak zakładam są filarami playerpeaków serwera.

Odnośnik do odpowiedzi

11 minut temu, kuki napisał(a):

Poczekajcie jaki płacz się zacznie jak ktoś bedzie sobie śmigał swoim sultanem, mamuśka odetnie mu internet bo nie nauczył się na jutrzejszą przyrke i nie może już tego dnia wrócić, a nastepnego dnia jak wejdzie to jego /v bedzie puste. Taki system prowadzi tylko i wyłącznie do usunęcia z serwera statsów, którzy jak zakładam są filarami playerpeaków serwera.

Dlatego "statsy" muszą zadbać by swoje pojazdy miały zabezpieczenia przed takowymi kradzieżami, oraz były parkowane w mądrym miejscu. Nikt auta Ci nie ukradnie na środku market.

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, GoldLost napisał(a):

Dlatego "statsy" muszą zadbać by swoje pojazdy miały zabezpieczenia przed takowymi kradzieżami, oraz były parkowane w mądrym miejscu. Nikt auta Ci nie ukradnie na środku market.

Przeczytaj jeszcze raz co napisałem i dopiero się odezwij. Co Ci dadzą zabezpieczenia jak chłopka wyjebie z gry na obrzeżach idlewood?

Odnośnik do odpowiedzi

Godzinę temu, kuki napisał(a):

Przeczytaj jeszcze raz co napisałem i dopiero się odezwij. Co Ci dadzą zabezpieczenia jak chłopka wyjebie z gry na obrzeżach idlewood?

To wchodzi do gry i odspawnuje, a jeżeli wie, że zaraz mu ktoś wyłączy grę to po co wchodzić? Zakładam, że taka kradzież by trochę zajmowała żeby to miało jakikolwiek sens, a nie 30 sekund i po aucie.

Zdaje się, że piszesz o sobie, a nie o innych skoro tak Cię to boli.

Odnośnik do odpowiedzi

22 godziny temu, GoldLost napisał(a):

To wchodzi do gry i odspawnuje, a jeżeli wie, że zaraz mu ktoś wyłączy grę to po co wchodzić? Zakładam, że taka kradzież by trochę zajmowała żeby to miało jakikolwiek sens, a nie 30 sekund i po aucie.

Zdaje się, że piszesz o sobie, a nie o innych skoro tak Cię to boli.

następnym razem jak dostawca internetu będzie winny nagłym brakiem Twojego internetu to zadzwoń do nich i powiedz, żeby włączyli Ci internet bo musisz szybko odspawnować swojego cheetaha. nie zapomnij dodać, że musisz wejść tylko na 30 sekund - a rzucając zaczepkowymi tekstami w moim kierunku weź się syneczku najpierw doinformuj o mojej przeszłości na rpkach, potem rzucaj flekami. ostatnia moja wypowiedź tutaj, róbcie co chcecie.

Odnośnik do odpowiedzi

49 minut temu, kuki napisał(a):

następnym razem jak dostawca internetu będzie winny nagłym brakiem Twojego internetu to zadzwoń do nich i powiedz, żeby włączyli Ci internet bo musisz szybko odspawnować swojego cheetaha. nie zapomnij dodać, że musisz wejść tylko na 30 sekund - a rzucając zaczepkowymi tekstami w moim kierunku weź się syneczku najpierw doinformuj o mojej przeszłości na rpkach, potem rzucaj flekami. ostatnia moja wypowiedź tutaj, róbcie co chcecie.

Nie wiem czy mieszkasz w jaskini, dobrze wiesz, który mamy wiek tak samo jak to, że chyba każdy posiada coś takiego jak internet w telefonie, który można udostępnić, a jeżeli nie to nic Ci nie poradzę, są takie przypadki, że komuś wywali internet podczas gry RP, przeważnie jest to uważane za wymuszenie timeouta. Czy w takim razie to wina tej osoby, że jej internet wyłączyli? Zastanów się, doświadczeniami w RP mnie nie strasz.

Również zostawiam temat reszcie. 😄

Odnośnik do odpowiedzi

Na nie chyba że będzie to zrobione w trochę innym stylu niż wszyscy myślą. 

Dużym minusem będzie mniej pojazdów na mapie (niby zredukuje lagi ale stworzy jeszcze większe ghost town)

Co do stylu jak by to miało wyglądać widzę to jako opcja TYLKO I WYŁĄCZNIE graczy z panelem organizacji. Próbować można by było raz/dwa razy dziennie na organizację by ograniczyć ten system (nie każdy gracz chce grać załóżmy miesiąc by w dzień stracić to na co zarabiał) 

To nie maślak by taki system jak tam był dobrze się sprawdził.

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 26.02.2023 o 10:12, adi napisał(a):

Wóz nie byłby przepisywany na /v osoby, która kradnie, a raczej można by było zrobić, że gość odwozi fure do jakiegoś miejsca i po 15 minutach gry dostaje 10-15% wartości pojazdu, a właściciel musiałby zapłacić te 10-15% w urzędzie za fure.

to by było bardzo spoko

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...