Skocz do zawartości

[Zrealizowane] Odwzorowanie prawa z Kalifornii, Vehicle i Penal Code.

weezy
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

California Law Changes Coming in 2022 – The Official Black Magazine

California | Flag, Facts, Maps, Capital, Cities, & Destinations | BritannicaCześć,

Nie całą dobę temu na forum pojawił się temat nazwany "Kodeks Ruchu Drogowego Stanu San Andreas", niestety, z samym prawem ruchu drogowego w Kalifornii (stanie, na którym Rockstar Games wzorowało San Andreas) nie ma dużo związanego, a bardziej z znanym nam Prawie Ruchu Drogowego z naszego kraju. Wychodzę tym samym z propozycją zmiany aktualnego stanu rzeczy i napisanie nowego, wzorowanego na tym z Kalifornii kodeksu ruchu drogowego (Vehicle Code) i kodeksu karnego (Penal Code). Vehicle, podobnie jak Penal Code rozkłada się na działy (Divisions), dla przykładu DIVISION 11. RULES OF THE ROAD, w działach znajdziemy rozdziały (Chapters), natomiast w rozdziałach znajdziemy paragrafy, artykuł (Articles, jest kilka tłumaczeń tego słowa). Ostatnie są sekcje, podlegające pod artykuły. Kilka przykładów:

1) 22450. (a) The driver of any vehicle approaching a stop sign at the entrance to, or within, an intersection shall stop at a limit line, if marked, otherwise before entering the crosswalk on the near side of the intersection.

If there is no limit line or crosswalk, the driver shall stop at the entrance to the intersecting roadway.

(b) The driver of a vehicle approaching a stop sign at a railroad grade crossing shall stop at a limit line, if marked, otherwise before crossing the first track or entrance to the railroad grade crossing.

(c) Notwithstanding any other provision of law, a local authority may adopt rules and regulations by ordinance or resolution providing for the placement of a stop sign at any location on a highway under its jurisdiction where the stop sign would enhance traffic safety.

2) 22350. No person shall drive a vehicle upon a highway at a speed greater than is reasonable or prudent having due regard for weather, visibility, the traffic on, and the surface and width of, the highway, and in no event at a speed which endangers the safety of persons or property.

3) 21453. A driver facing a steady circular red signal alone shall stop at a marked limit line, but if none, before entering the crosswalk on the near side of the intersection or, if none, then before entering the intersection, and shall remain stopped until an indication to proceed is shown, except as provided in subdivision

Tym samym, Vehicle Code z Kalifornii jest moim zdaniem bardziej przejrzysty, niż aktualny, wzorowany bardziej na tym z Polski. Praktycznie tak samo wygląda sytuacja z Penal Code (Którego jeszcze nie dostaliśmy w formie tematu). Uważam, że to zmiana na dobre i podtrzyma nastawienie odwzorowania realiów Kalifornii. Piszę tą propozycję w imieniu swoim, jak i kilkunastu osób z Los Santos Police Department, które popierają moją propozycję. Temat naturalnie zostaje otwarty, zachęcam do dyskusji. Poniżej podsyłam linki do Vehicle oraz Penal Code z Kalifornii. 

https://leginfo.legislature.ca.gov/faces/codesTOCSelected.xhtml?tocCode=VEH&tocTitle=+Vehicle+Code+-+VEH

https://leginfo.legislature.ca.gov/faces/codesTOCSelected.xhtml?tocCode=PEN&tocTitle=+Penal+Code+-+PEN

Edytowane przez weezy
Odnośnik do odpowiedzi

17 godzin temu, Lexon51 napisał(a):

Osobiście wzoruję samą frakcję w realiach USA i bardzo byłbym zadowolony, jeśli faktycznie sam serwis by poszedł w tym kierunku lepszym - nastawić graczy na rozgrywkę większą i bardziej wymagającą, niż jak to było dotychczas na innym serwerze. Przemyśleć PC i VC i odpowiednio ją skonstruować. Liczę, że sam zamysł mojego podopiecznego z frakcji przejdzie odpowiedni i pozytywny rezultat.

Odnośnik do odpowiedzi

15 godzin temu, 1ExT napisał(a):

Osobiście wzoruję samą frakcję w realiach USA i bardzo byłbym zadowolony, jeśli faktycznie sam serwis by poszedł w tym kierunku lepszym - nastawić graczy na rozgrywkę większą i bardziej wymagającą, niż jak to było dotychczas na innym serwerze. Przemyśleć PC i VC i odpowiednio ją skonstruować. Liczę, że sam zamysł mojego podopiecznego z frakcji przejdzie odpowiedni i pozytywny rezultat.

to czemu trzymasz w swojej frakcji osoby ktore na poprzedniku wrecz smiali sie ludziom probujacym cokolwiek zmienic prosto w twarz

Odnośnik do odpowiedzi

5 godzin temu, 21d napisał(a):

to czemu trzymasz w swojej frakcji osoby ktore na poprzedniku wrecz smiali sie ludziom probujacym cokolwiek zmienic prosto w twarz

A czy ja na poprzedniku prowadziłem LSPD? Raczej nie. A co do trzymania ludzi, odpowiem krótko, zwięźle i na temat; każdego da się nauczyć grać, tylko trzeba chcieć 🙂

Odnośnik do odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...

oczywiście, że jestem za. Nie wiem czemu ten temat stoi od 25 lutego pusty. Proponuję stworzyć jakiś temat dyskusyjny nt. penal code i vehicle code, w którym każdy mógłby dać swoje propozycje odnośnie poszczególnych punktów. W każdym poważniejszym, np. za strzelaninę, ucieczkę przed LSPD, czy morderstwo, nadawałoby się 1 felony, a przy zebraniu np. 5 to automatycznie dożywocie postaci. Na ls-stories zdarzały się sytuacje, że były postacie, które miały po 30 wpisów za ucieczkę, 15 za strzelaninę, 10 za posiadanie broni i jeszcze 50 innych, co nie ma przełożenia na lata odsiadki. 

Edytowane przez neeq
Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...