Versi 4 Opublikowano 22 Lutego Udostępnij Opublikowano 22 Lutego (edytowane) Mam pomysł aby na serwer dodać skrypt dzięki któremu członkowie organizacji mogliby rabować biznesy innych graczy, w mojej wizji wyglądałoby to w ten sposób: 1) W grupce około 3 osób członkowie grupy przestępczej wbiegają do lokalu gdzie musi być przykładowo minimum 2-3 pracowników (aby nie móc sobie farmić kasy w nieskończoność gdy budynek biznesu jest pusty) 2) Następnie członkowie organizacji poddają obecnych w lokalu pracowników i ewentualnie okradają ich z itemów 3) Kolejno podchodzą załóżmy do obiektu kasy fiskalnej który musiałby być w każdym biznesie i klikają np. Y żeby zgrabić dany procent z budżetu biznesu i w tym czasie muszą kliknąć jakiś klawisz (jak na szmuglerze) przykładowo 30 razy żeby można było się pomylić, ale żeby z drugiej strony można było to załatwić w miarę szybko bo w końcu realnie takie skoki są na tyle błyskawiczne że trwają dosłownie chwile. 4) W momencie takiej kradzieży jeżeli biznes ma podpisaną umowę z firmą ochroniarską to zarówno ochrona jak i LSPD dostawałoby powiadomienie o kradzieży (biznes bez ochrony nie wysyłałby żadnych powiadomień do LSPD) Stworzyłoby to sens istnienia firm ochroniarskich na serwerze bo aktualnie takowe nie mają zbytnio prawa bytu bo nie wprowadzają dosłownie nic, a takie firmy miałby raczej do czynienia z dużą ilością takich kradzieży bo byłby to sposób na szybki zarobek dla przestępców z dozą sporego ryzyka że do lokalu zaraz może wparować LSPD. Tym bardziej, że serwerowa ekonomia jest ciężka co dodałoby trochę realizmu że postacie z półświatka starają się na wszelkie sposoby wyrwać z pracy na etacie by zarobić więcej. Edytowane 22 Lutego przez Versi Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zugi 165 2k Opublikowano 22 Lutego Udostępnij Opublikowano 22 Lutego Sam system napadów brzmi spoko, ale nie ingerował bym tego prywatnych biznesy graczy - Co mam na myśli, możesz napaść na biznes ale pieniądze które uda Ci się ukraść nie znikają z biznesu tylko administrator sam wycenia napad i ewentualnie on przekazuje wam siano jeśli udało wam się uciec etc. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Obersturmbannfuhrer 137 1k Opublikowano 22 Lutego Udostępnij Opublikowano 22 Lutego spoko pomysł mordo Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Versi 4 Opublikowano 22 Lutego Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2 minuty temu, zugi napisał(a): Sam system napadów brzmi spoko, ale nie ingerował bym tego prywatnych biznesy graczy - Co mam na myśli, możesz napaść na biznes ale pieniądze które uda Ci się ukraść nie znikają z biznesu tylko administrator sam wycenia napad i ewentualnie on przekazuje wam siano jeśli udało wam się uciec etc. Taki system nie rozwiązywałby wogóle problemu firm ochroniarskim, bo skoro właściciele lokali dalej nie traciliby z tego nic to po co im zbędnie wydawać kasę na firmy ochroniarskie, a gdyby trzeba to było jeszcze zamieszczać na forum z ssami i wogóle to ludzie by z tego nie korzystali zbyt często, a według mnie właśnie powinno być to używane często by ludzie mogli na tym zarabiać ze sporym ryzykiem na to że pójdą do paki. Takie coś byłoby wycelowane w lekkie udrożnienie gospodarki dla postaci z półświatka oraz w firmy ochroniarskie bo sam byłem świadkiem, jak chłopaki z jakiejś ochrony jeździli ostatnio po biznesach oferując swoje usługi i byli oni zlewani czemu się wcale nie dziwie bo posiadanie ochrony lokalu aktualnie nie zmienia nic. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
croissant 598 3k Opublikowano 23 Lutego Udostępnij Opublikowano 23 Lutego sprawa wygląda w ten sposób, że braliśmy to pod uwagę jeszcze przed startem serwera i takie coś na pewno ujrzy światło dzienne. Nie będzie na to żadnego skryptu, a dostaniecie wymagania które będziecie musieli spełnić by dostać zgodę na zgarnięcia nieco franklinów z konta biznesu. Na ten moment gospodarka serwera musi się odpowiednio unormować byśmy mogli zezwolić wam na takie akcje. Przypominam o podpunkcie, który funkcjonuje od startu: 3.8 Członkowie gangu mogą dokonać napadu rabunkowego na biznes znajdujący się na South Central po godzinie 23. Chodzi tutaj o okradanie pracownika znajdującego się w środku czy też ewentualnych klientów. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi