Skocz do zawartości

Pytania dot. Projektów In Character

rediex
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli chciałbyś zadać pytanie, które obejmuje zakres Projektów In Character, zadaj je w tym temacie. Przy zadawaniu pytania zachowaj kulturę wypowiedzi. Pytania typu "Kiedy mój projekt zostanie sprawdzony?" nie będą ukazywane na forum.

Do odpowiedzi uprawnione są następujące osoby:

Opiekun Projektów In Character - @ Mucza

Pomocnicy - @ NadzwyczajnyMarynarz

Odnośnik do odpowiedzi

2 godziny temu, siwysoprano napisał(a):

Ciekawi mnie jakie widzisz profity, dla takich projektów jak np. federacja mma. 

Jeśli chodzi Ci o to w jaki sposób będą zarabiać - w taki, jaki sobie zaplanują. Zarobić na Federacji (nie tylko MMA) jest bardzo łatwo. Oczywiście te zyski będą kontrolowane. W razie gdybyśmy się wzajemnie nie rozumieli zapraszam na discord.

Odnośnik do odpowiedzi

Na federacjach nie zarabiało się aż tak łatwo, każdy kto tego spróbował wiedział, że są to cholernie wysokie koszty, a zyski z tego ukrywały się gdzieś głęboko w wydatkach. (Gigantyczne ceny intka, wypłat, ochrony, reklam, dj, ring girls, wyzywienia etc) Bez zajebistych sponsorów było się grubo na minus, nawet jak się cięło mocno koszty gaż etc. Według mnie powinno się poświecić większa uwagę na system, który wspomagał by takie projekty finansowo, organizacyjnie, bo stworzenie federacji nie jest aż takie łatwe jak może się to wydawać dla osób, które zwykle brali udział w takich projektach od strony widza lub zawodnika, a jeszcze zarobienia na niej to nie lada wyzwanie. Powinien pojawić się osobny temat poświęcony informacją na temat takich projektów, głownie pod względem pomocy dla nich. 

Edytowane przez Graham
Odnośnik do odpowiedzi

13 minut temu, Graham napisał(a):

Na federacjach nie zarabiało się aż tak łatwo, każdy kto tego spróbował wiedział, że są to cholernie wysokie koszty, a zyski z tego ukrywały się gdzieś głęboko w wydatkach. (Gigantyczne ceny intka, wypłat, ochrony, reklam, dj, ring girls, wyzywienia etc) Bez zajebistych sponsorów było się grubo na minus, nawet jak się cięło mocno koszty gaż etc. Według mnie powinno się poświecić większa uwagę na system, który wspomagał by takie projekty finansowo, organizacyjnie, bo stworzenie federacji nie jest aż takie łatwe jak może się to wydawać dla osób, które zwykle brali udział w takich projektach od strony widza lub zawodnika, a jeszcze zarobienia na niej to nie lada wyzwanie. Powinien pojawić się osobny temat poświęcony informacją na temat takich projektów, głownie pod względem pomocy dla nich. 

Dobra uwaga - być może wraz z rozwojem sytuacji na serwerze wprowadzimy system dofinansować do eventów.

Odnośnik do odpowiedzi

50 minut temu, Graham napisał(a):

Co prawda to prawda. Jak istniało UFC na poprzednim serwisie, to będąc zawodnikiem ciula dostawałem. Myślę, że nawet więcej dokładałem od siebie.

Odnośnik do odpowiedzi

6 minut temu, smuteczek napisał(a):

Co prawda to prawda. Jak istniało UFC na poprzednim serwisie, to będąc zawodnikiem ciula dostawałem. Myślę, że nawet więcej dokładałem od siebie.

W porządku, po to jest ten temat, żeby podsyłać sugestie i pytać. Zapiszę sobie to jako kolejna rzecz do debaty.

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanie dotyczące regulacji, która miała miejsce na poprzednim serwisie. Zwykłe biznesy (siłownie) będą mogły organizować amatorską galę MMA czy tylko będzie to możliwe dla projektów IC? Jak dla mnie ta regulacja nie powinna istnieć. Takie gale w siłowni powinny być po prostu mniej popularne i tyle.

Edytowane przez smuteczek
Odnośnik do odpowiedzi

7 minut temu, smuteczek napisał(a):

Pytanie dotyczące regulacji, która miała miejsce na poprzednim serwisie. Zwykłe biznesy (siłownie) będą mogły organizować amatorską galę MMA czy tylko będzie to możliwe dla projektów IC? Jak dla mnie ta regulacja nie powinna istnieć. Takie gale w siłowni powinny być po prostu mniej popularne i tyle.

Jak sam zauważyłeś - to była regulacja narzucona odgórnie, czyli od administratorów. Polecam napisać sugestię na discord, bo takowej chyba nie było. Niech gracze się wypowiedzą.

Odnośnik do odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

Jak wyglądają wypłaty w projektach IC? Słyszałem, że 25 dolców... Może je zwiększyć do chociażby 150? Strasznie np. ja mam po tyłku patrząc na to, że gram w org. przestępczej, mam swoje 2 projekty ic i 0 zarobku z biznesów...

Odnośnik do odpowiedzi

38 minut temu, cLix napisał(a):

Jak wyglądają wypłaty w projektach IC? Słyszałem, że 25 dolców... Może je zwiększyć do chociażby 150? Strasznie np. ja mam po tyłku patrząc na to, że gram w org. przestępczej, mam swoje 2 projekty ic i 0 zarobku z biznesów...

To już sprawa nie do mojej osoby, zajrzyj w dział sugestii i propozycji, albo bezpośrednio skontaktuj się z administratorami i przedstaw konkretne argumenty, czemu ma być inaczej. Pamiętaj, że Projekty IC nie są nastawione na zysk.

Odnośnik do odpowiedzi