Skocz do zawartości

CHAVEZ: THE EXPLORER OF THE EVIL

husar
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

r2.png

DESMOND CHAVEZ jest jednym z trzech synow JOSHUA CHAVEZ i ANA CHAVEZ. Wychował się w Los Santos razem ze swoją ciotką OFELIA CHAVEZ. Rodzina w której się wychował jest dość nietypowa, od pokoleń powiązana z półświatkiem przestępczym. Ojciec prowadził grupę przestępczą na terenie Los Santos do 2004 roku, a obecnie ukrywa się w MEKSYKU by chylić się przed listem gończym w Stanach Zjednoczonych. Desmond razem z braćmi był wychowywany od małego, że społeczeństwo w którym żyje jest kłamstwem. Uczono go, że istnieje w rzeczywistości wielowymiarowej gdzie znajduje się Siedem wymiarów, a świat materialny jaki dzisiaj znamy jest trzecim wymiarem nad którym panowanie ma Baal. Postać biblijna, znana współcześnie jako Lucyfer, Upadły Anioł. Desmond z braćmi uczęszczał do szkoły prywatnej za pieniądze ojca, czasem nauczyciele byli zatrudniani do domu rodzinnego. Bracia i on są też nauczeni przez najbliższych, że społeczeństwo działa na pewnych zasadach i nie powinno się rozmawiać o prawdzie z ludźmi spoza środowiska rodziny Chavez. Praktykowanie OKULTYZMU, albowiem ma przynieść mu wielką przewagę w świecie materialnym nad innymi śmiertelnikami i jest symbolem buntu przed Stworzycielem, który uwięził ludzkość w tej ponurej rzeczywistości pełnej cierpienia gdzie musi wybierać pomiędzy BIERNOŚCIĄ, CIERPIENIEM, WIARĄ W ŁASKE NAJWYŻSZEGO, a WIARĄ W SIEBIE I ANIOŁA OŚWIECENIA. Jest to po części ich religia, której większość rodziny oddała się wręcz fanatycznie. Po za dziwnym pochodzeniem rodziny Chavez, Desmond wychował się tak samo jak każdy dzieciak w Ameryce. Jest wielbicielem narkotyków, motoryzacji i pięknych kobiet. W przeciwieństwie do ojca, nie ma zamiłowania do ludzkiej krzywdy i każdą przemoc jaką musiał kiedykolwiek wykonać traktuje bardziej jako swoja powinność i biznes, a ludźmi, którzy czerpią przyjemność i satysfakcje z  przemocy szczerze gardzi i uważa, że spełnia przysługę dla świata likwidując takich delikwentów z ziemi. Chłopak działa wedle własnego kodu, nie wiele różniącego się od tego, który uczył go jego ojciec. Desmond Chavez uważa, że konieczne jest dokonywać zmian by dostosować się do ciągle zmieniającego się świata by móc w nim przetrwać. Rozpiera go też ogromna duma i poczucie wyższości nad innymi, którą stara się w sobie w miare możliwości ukrywać by nie nabywać nowych wrogów. Jego celem jest zrobienie Imperium większego niż jego ojciec Joshua, wszystko na własną rękę. Nie ma zwyczaju wycierać się imieniem ojca i ma ogromny opór by prosić go o pomoc. Wszelkie kontakty i wpływy ma zamiar zdobyć sam, by wyróżnić się na tle swojej rodziny, która od pokoleń współgrała ze sobą harmonicznie. Uważa, że świat się zmienił i w tym systemowym wyścigu szczurów nie ma już miejsca na powierzenie swojego bezgranicznego zaufania innym jednostkom, albowiem wszyscy stawiają się dziś ponad każdym i działają tylko we własnym interesie. W 2019 ciotka Desmonda Ofelia Chavez została aresztowana, postawiono jej zarzuty wielu przemytów na przebiegu lat 2007-2013. Doszło do tego  brutalne morderstwo za które Sąd San Andreas skazał ją na dwa wyroki dożywocia. Jako, że Desmond był już pełnoletni zaczął utrzymywać się sam, prace na magazynynach, logistyce i przy drobniejszych kradzieżach, sprzedaży narkotyków pozwoliły mu by utrzymał się do dziś. Samotność, zażywanie przeróżnych substancji psychodelicznych jak grzybki, kwas i dmt, wywołało na nim ogromną presje by zdobyć od życia o więcej. Czas zdobyć większe wpływy i podejmować większe ryzyko. Wszystko w miarę ostrożności by móc przeżyć jak najdłużej, zbierać nowe doświadczenia i kształtować swój charakter w co raz to nowsze formy. Jednak w podejmowaniu ryzyka jest bez większych obaw i strachu jako, że od dziecka wierzy iż Śmierć jest tylko początkiem kolejnego potępionego życia, a pomagają mu w tym substancje żrące.

2018 - 2023: Ostatnie pięć lat D. Chavez przynależał do lokalnej szajki kradzieży samochodów. Wszystko wydawało się prężyć idealnie na przód, a podejrzenia LSPD do tej pory nigdy nie spadły na młodego Chaveza. Ten nabrał doświadczenie przez ostatnie lata, jest w stanie odpalić niemal każdy starszy model samochodu z manualną skrzynią biegów. W ubiegłe lato 2022 gang rabusiów samochodowych miał czas swojej świetności i wszystko układało się dobrze do czasu jesieni. Cała szajka została złapana i przesłuchiwana przez długie tygodnie aż w pewnym momencie jeden z członków szajki EMMET SIDEEYE WARREN wziął całą wine na siebie i otrzymał wyrok 25 lat pozbawienia wolności. Atmosfera od tamtej pory nie była już taka jak wcześniej, a każdy rozszedł się w swoim kierunku by przeczekać ten czas i zająć się czymś alternatywnym. Ostatnie dwa miesiące 2022 i pierwsze dwa miesiące 2023 D.Chavez spędził dorabiając sobie na logistyce i sprzedając kokaine na lokalnym osiedlu w którym wynajmował mieszkanie. Afera po poprzednich akcjach zdążyła przycichnąć, a młody Chavez juz prężnie działa by wyruszyć z nowym planem na ulice.

PLAN NA GRE: Mam zamiar grać postać maniaka głodnego pieniędzy i wpływów pomimo tego, że OOC gra to dla mnie niszową role. Osobiście zależy mi na dobrej jakości fabule, odczuciu tej nostalgi jak za starych lat. Zawsze traktowałem swoją grę jako pewnego rodzaju sztuke, alternatywe na seriale czy filmy kryminalne. Lubie gdy gra daje mi odczuć jakieś emocje, skoki sertoniny. Chciałbym grać też z innymi Organizacjami przestępczymi, jakieś interesy czy wyręczanie się za opłatą w pewnych sprawach by chociażby zmyć z siebie podejrzenia LSPD. Tak samo mam ochote na gre z postaciami detektykow, którzy prowadzą długie śledztwa by dojść do sedna zbrodni. Gram postać, która zajmuje się sprzedażą broni krótkiej i białej, coś co by było jego specjalnością. Co do narkotyków to myślę, że będę po prostu dogadywał się z innymi organizacjami, prowadził interesy. Jako, że moja postać pomimo potrzebie budowania finansowego Imperium, ma słabość do kokainy, marihuany i substancji psychodelicznych. Poza przestępczością chce też prowadzić różne biznesy, dać możliwość zarobku i pogrania ze mna dla innych graczy, ale to wszystko zależy od tego jak się wszystko rozwinie.  Co do miejsca rozgrywki, obieram sobie w większym stopniu South Central chociaż będę często grał na terenie całego San Andreas, głównie przedmieściach Los Santos. Na role play gram gdzieś od około 2009, grałem na serwerach typu h-rp, c-rp, ls-rp.net i ls-rp.com, mam spore doświadczenie i wiedze na temat półświatka przestępczego, oraz seryjnych morderców. Od dzieciaka oglądałem wiele dokumentów, seriali, filmów kryminalnych, czytałem także książki i artykuły o ciężkiej ciemnej tematyce. Od grania w SA-MP miałem przerwę dobre 6lat, ale nadal czuję się w formie.

Edytowane przez husar
Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...