Skocz do zawartości

[Odrzucono] [SKARGA] Anthony Baker

SzybkiMati
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Nick IC postaci oskarżonej: Anthony Baker
Link do profilu: Nie znam
Godzina i data zdarzenia: miedzy 13:50 a 14:10
Opis sytuacji: Jadąc zobaczyłem gracza z przeciwnego gangu, zatrzymałem sie doszło do konfrontacji słownej, po prowokacji z jego strony doszło do bójki, w której przegrałem zdawało mi sie też że gracz włacza i wyłacza goda ponieważ nie mogłem go wcale bić na 20 hitów wpadały tylko 2 po tym gracz o godzinie nie odpowiedniej do tego okradł moją postać na środku idlewood obok motelu, wiadomo że będac w gangu można okradać o określonej do tego godzinie a nie w biały dzień gracz zabrał mi glocka, po tym jak napisałem do Marynarza gracz odrazu opuścił serwer wiedząc że nie mogł tak zrobić Marynarz nie zdąrzył zainterweniować, pisze skargę jak mi zaproponował marynarz ponieważ ten gracz wiele razy odwalał i nie był za to kary jako gracz gangu ulicznego powinnien reprezentować odpowiedni poziom i wiedzieć że przed godzinami nocnymi nie można okradać w biały dzień. Dziękuje pozdrawiam cieplutko cześć 🙂
Dowody: Logi, Marynarz potwierdzi akcje która miała miejsce

Odnośnik do odpowiedzi

Szedłem sobie do Binco po okulary, a Jordan Kolagen z którym mieliśmy starcie od kilku dni zajechał mi drogę, wyszedł z samochodu i zaczął pytać "I co teraz". Odparłem, że gówno i szedłem dalej kiedy mnie zaatakował więc zwyczajnie mu nakopałem. Zabrałem mu broń na szybko, odegrałem, że uciekam w pośpiechu i tyle. Wróciłem jeszcze troche pograć na osiedlu i zaraz wyszedłem z gry. Gram w RP od 2008 i w życiu bym nie podejrzewał, że może być taki absurdalny podpunkt jak okradanie po godzinie 22. Nie ma to logiki, nie ma nic wspólnego z rzeczywistością ani żadnym serwerem role play na jakim grałem do tej pory. Proszę pokazać mi taki podpunkt w Regulaminie, mam nadzieję, że ktokolwiek go pisał ma wystarczajaco rozumu w głowie by takiego czegoś tam nie dodawać.

Odnośnik do odpowiedzi

Dodam osobiście jeszcze, że gracz który pisze skarge używa /me typu /me patrzy na śmiecia pseudo gangstera itd, nie wiem jaki syndrom trzeba mieć by w ogóle w taki sposób postępować. Koleś nienawiść z postaci IC miesza na OOC i ma coś do mnie prywatnie mimo, że go nie znam i tylko gram swoją postać.

Odnośnik do odpowiedzi

Wcale nie było tak że zajechałem Ci droge normalnie stanąłem obok Ciebie, i normalnie pytałem sie Ciebie próbowałem potoczyć normalną rozmowe wiedziałem że odrazu będziesz mnie ciśnął wiec tak było poniewaz odrazu do mnie pisałeś wypierdalaj śmieciu i takie rózne logi to potrwierdzą, nie mam nic do Ciebie prywatnie ty mi matke wyzywałeś na pw i mówiłeś że mi jebiesz rówieśników to tyle odemnie dziękuje

Odnośnik do odpowiedzi

jednak regulamin który ustala administracja trzeba go przestrzegać pozatym to jest idlewood dzień godzina 14 wiec nie zyjemy w mieście duchów tam są kamery i pełno ludzi sie napewno by kręciło dokoła więc ten punkt regulaminu tego dotyczy, wiec prosze o zwrot mojego glocka i ukaranie gracza dającego słaby poziom, dzisiaj podjechałem obok niego odrazu wyciągnął glocka przed 20stą i mówił wypierdalaj śmieciu i tym podobne cały czas jak mnie spotykał miał do mnie problem, ja nie miałem żadnego ponieważ nie wyzywałem go odrazu jak sie zobaczyliśmy a on to robi nagminie

Odnośnik do odpowiedzi

Glock dalej mi sie przyda, czekam dalej na rozpatrzenie skargi złamał regulamin grupy przestępczej mój poziom w organizacji był wporzątku moim zdaniem ty okradasz o 14 na srodku idlewood pod kamerami wychodząc odrazu z serwera po /rob. Czekam dalej na mojego Glocka i kare dla Ciebie

Odnośnik do odpowiedzi

15 godzin temu, SzybkiMati napisał(a):

Glock dalej mi sie przyda, czekam dalej na rozpatrzenie skargi złamał regulamin grupy przestępczej mój poziom w organizacji był wporzątku moim zdaniem ty okradasz o 14 na srodku idlewood pod kamerami wychodząc odrazu z serwera po /rob. Czekam dalej na mojego Glocka i kare dla Ciebie

Przestepczosc dzieje sie i w bialy dzien i pod kamerami. Od znalezienia mnie jest lspd

Odnośnik do odpowiedzi

Cała akcja bijatyki wygląda w porządku. Bardzo wyraźnie widać, że między Waszymi postaciami jest jakaś zła krew - spotkaliście się się na mieście, doszło do słownej sprzeczki, a następnie do bójki. Skoro obydwoje chcieliście się bić to jest to w stu procentach w porządku i nie mamy się do czego przyczepić.

Pozostaje jedynie kwestia rabunku, gdzie rzeczywiście regulamin został naruszony. Sprostuję tutaj jedynie słowa autora skargi - akcje rabunkowe po 22 są dozwolone w okolicach centrum miasta, a na South Central jest to już po 20. Wasza akcja miała miejsce w okolicach 14, w środku dnia, więc to nie jest nawet blisko.

Pamiętajcie, że Idlewood to nadal zaludniona dzielnica, gdzie w ciągu dnia przewija się duża ilość osób, przejeżdżają samochody, funkcjonują lokalne firmy. Nawet jeśli wdajecie się w bójkę, powinniście zrobić to szybko, a następnie skupić się na ucieczce, a nie na kręceniu się w okolicy i okradaniu. 

Postać autora skargi jest już nieaktywna, więc siłą rzeczy nie mamy gdzie zwrócić zrabowanej broni. Mimo wszystko:

Anthony Baker - klątwa na 21 dni - Naruszenie regulaminu org. przestepczych. Akcja rabunkowa przed wyznaczoną porą.

Korekta werdyktu po przedyskutowaniu sytuacji raz jeszcze w gronie ekipy i skonsultowaniu z opiekunem półświatka przestępczego:

Po ponownym przeanalizowaniu sytuacji w gronie ekipy zdecydowaliśmy się na zmianę werdyktu ze względu na charakterystykę samej akcji. Popełniliśmy błąd źle definiując pojęcie akcji rabunkowej - w takiej sytuacji, gdy tak naprawdę autor skargi sam sprowokował stronę oskarżoną, a następnie został obrabowany - całość powinna potoczyć się w stu procentach In Character. Atakując przypadkową osobę na South Central powinieneś liczyć się z tym, że ryzykujesz utratę przedmiotów.

Kara byłaby słuszna w sytuacji, gdyby strona oskarżona zorganizowała całą akcję i od początku miała na celu obrabowanie autora skargi. Tak jednak nie było, a całość zaczęła się od prowokacji ze strony autora.

W związku z tym klątwa zostaje dezaktywowana, a @ husar  od teraz ma 24h na napisanie stosownego tematu w dziale przestępstw.

Edytowane przez Ferrum
Korekta werdyktu.
Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...