Skocz do zawartości

Uniwersum Szkolna 17

SolidSnake
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Mamy tutaj jakichś szkolniaków? Zapraszam do dyskusji na temat US17.

Ja zacznę od listy największych kondonów tego uniwersum:

• Sławomir Nowak - znany jako: cwel, sradek, sraweeeek, Marian, rudy, wojerysta, Centaur, koński odwłok, Bielska Centrala, CEO Ekipy Mleczne Gówno - a to tylko kilka z wielu synonimów. Pet trzymający władzę nad kanałem Kononowicza i Majora, zgłasza przy okazji inne kanały, które nie są mu na rękę. Swojego ojca wysłał do psychiatryka, mimo że sam miewa liczne napady psychozy. Zaniedbuje podlaskiego bembeniarza zdrowotnie. Zainstalował kamery na Szkolnej, by przez 24/7 móc podglądać dwóch niepełnosprawnych umysłowo meneli. Podczas pobytu w Niemczech, nagrywał losowe osoby po pijaku, ubliżając im po polsku. Ma multikonto na jutubie bandyckiej pod nazwą asd asd, gdzie ubliża widzom US17 w komentarzach pod filmami związanymi ze Szkolną.
  • Jacek - znany jako: Jacula, Aron, Jacek od psa Arona, statyw, psina pijaczyna - prawa ręka Sławeczka i główny kamerzysta kanału Mleczne Gówno. Razem z Bielskim cwelem wprowadził cenzurę na US17. Uległy wobec Konona, jak niegdyś Matkonapierdalano 207. Jeden z najgorszych "redaktorów" Szkolnej, to dzięki któremu materiały z uniwersum stały się nudne. Niektórzy uważają że przykłada rękę do ustawianych akcji z fekalnym wandalizmem na posesji i paczkami od "widzów". 
  • Mariusz Nieboży - znany jako: Mariusz NieWłoży, Mariusz Niejebak, MariuszekPempuszek, kondoniarz - Pionier tzw. "frajerów spod bramki". Nagrał relację z wizyty na posesji prezydenckiej, latając jak posłuszny pies z darami do podlaskiego bembeniarza. Od tamtego momentu robi content "okołoszkolny", choć nikt na jutubie bandyckiej się z nim nie liczy. Komentuje rzeczy związane z Kononem i Majorem, myśląc że ktokolwiek bierze pod uwagę jego zdanie. Od czasu do czasu próbuje naśladować Testovirona, wyzywając każdego naokoło od "cebulaków" (choć sam nim jest) i chwaląc się wakacjami w Tajlandii czy Pizzą za 50zł (dla kogoś takiego jak on to szczyt luksusu). Kiedyś po popijawie z kolegami obudził się z prezerwatywą w dupie.
  • PatoTV - znany jako: Szympans z Kleosina, PatoTato, Pati, Patrycja, Wolkswageniarz, El Szympanso - Pionier tzw. "nitrosafarystów", to on jako jeden z pierwszych nagrał nawąchanego Majora w lesie. Wielokrotnie trollował Konona, jak i podpuszczał Majora. Przez pewien czas, jeden z "redaktorów" na Szkolnej 17. To on na jednym z lajtów bożych spopularyzował termin "lateks", później jednak poszedł na ugodę ze Sławeczkiem.
  • Adam Czeczetkowicz - znany jako: Szczota, szur, debil, czeczet - to on dał Kononowiczowi początek w mediach na szerszą skalę. Wypromował podlaskiego bembeniarza jako uczestnika na liście wyborczej swojej partii, z którą startował w 2006 roku, a co było dalej, każdy wie. W późniejszych latach nie angażował się zbytnio w US17. Trzyma stronę Bielskiej Centrali, zgadzając się na to, by pajac z Bielska monopolizował Szkolną 17.
  • Andrzej Geremek - znany jako: Gangrenek, pracownik umysłowy, pracownik lateksowy, pracownik gumowy, nudny menel - Wprowadzony na Szkolną przez redaktora "Niemieckiego", miał dotrzymywać towarzystwa Warmianinowi podczas nieobecności Majora (pobyt w Niemczech). Początkowo zyskał sympatię widzów, którzy triggerowali Konona, wysyłając Geremkowi bardziej wartościowe podarunki w paczkach. Widzowie jednak szybko stracili do niego szacunek. Tymczasowa maskotka kanału Mleczne Gówno, przykład postaci bez charyzmy i pomysłu. Tańczy tak jak mu lateksy zagrają.
  • Rafał Kosno - znany jako: Ekoludek, ekogroszek, ekoparówa, ekopajac, zielony debil, Tykocińska Grochówa, Chińczyko-Japończyk, KomsosStuMostów, gazeciarz, maminsynek - jedna z najbardziej znienawidzonych postaci w US17 i w sumie słusznie. Pacynka Bielskiej Centrali, wyłudza pieniądze na swoją fikcyjną "fundację". Samozwańczy wegetarianin i ekolog, który jada grochówkę z kiełbasą i jeździ Dieslem. Mocny w gębie, bo w razie konfrontacji z osobą której ubliżał, zamyka się w swojej Skodzie. Wielokrotnie ośmieszał się na wizji, gaszony chociażby przez Kubę Wojewódzkiego, czy tłum protestujących ludzi. Prezes Partii "Zieloni". 40-latek mieszkający z rodzicami, grzebie w śmieciach i robi zdjęcia stronom gazet w sklepie.

W jakiej Szkolna jest formie, to szczerze mówiąc, nie da się oglądać. Bielska cenzura niestety zrobiła swoje, ale odbije się to na nich z podwójną siłą. Obecnie śledzę dwa kanały skupiające content wokół US17.

King of the Diamond

Wklęsły Major Suchodolski

Edytowane przez SolidSnake
Odnośnik do odpowiedzi

K: Pokaż Wojtek, śmiało, nie bój się, do kamery pokaż!

M: Odmrożona...

K: O, krew leci, krew leciała...

M: Dobrze, że kupiłem do psikania, całe te.

K: Od czego to?!? Że oni nie chcą dawać węgla! (ryczy) Nie chcą nic dawać! A teraz jeszcze chcę pokazać pismo, co do mnie napisali...

M: MOPS, on się nadaje, kto nim rządzi?

K: Jedne pismo pokazuje narazie... (dyszy) Straszyła mnie nawet ta pani, co tu jest podpisana, że ja będę pociągnięty do odpowiedzialności karno-sądowej, jak jej nazwisko i imię pokaże na youtubie.

J: I to wszystko przez paczki widzów?

K Przez, prez... przez paczki widzów; tu drugie pismo! (smark)

J: No tragedia, tragedia, ktoś się tym musi zająć, naprawdę.

K: Żeby nie wy, kochani, to widzieliście co się dzieje!

J: Czy MOPS by dał...

K: (nadal ryczy) U MNIE RĘKA BYŁA, TA PRAWA, ODMROŻONA, ŻEBY NIE MOJA... WOJTEK, POWIEM TOBIE, ŻEBY NIE MOJA TERESA, KREMEM NIE SMAROWAŁA, JA BYM RĘKI NIE MIAŁBY TEJ NAWET!

M: Już nie płacz...

K: Ale chodziłem do niej, wiesz czego?!?

M: No, tak samo tu z nogą...

K: TAK! To jest przez to, że nie mam węgla, nie mam nic! Tylko te drzewo!

J: Ale jak zobaczyli, że pan masz węgiel, to już nie chcą dać pieniędzy.

K: To nie chcą dać pieniędzy, bo to od was.

J: Ale to są dary, ale to są dary od ludzi.

K: Tak, to są wasze kochane dary, wasze i za to serdecznie...

J: Czy pan... Czy MOPS by dał ten węgiel?

K: ...O TAKIEGO WAŁA DAŁBY, O TAK POKAŻE!!!

M: ... my ogółem pisaliśmy, ja pisałem [jo, on pisał XD], a ja wcześniej, dobrze, (kaszel Konona) miałem trochę więcej pieniędzy, z tego MOPSU dostałem, to... jeszcze tego węgla, co nam nie przywieźli, to, ogółem, 160 zł, i napisane było, i nie oddali...

K: I nie oddali dla jego! Nie przyznali! Nie przyznali nawet... pieniążków... dla Wojtka... i dla mnie! Zabierają... To MOPS?!? To jest złodziejstwo, bandyctwo!

J: Ale pijakom, kuwa, na ulicy dadzą.

K: Pijakom, bandytom, narkomanom, złodziejom, TO PROSZĘ BARDZO, MASZ!!!

M: Panie Kononowicz, ja wiem, oni czekają na naszą śmierć, żeby mieć spokój.

K: Chyba! I osią...

M: ...ja się nie dam...

K: I osiągnąć, wiesz co? Naszą posiadłość. A bardzo czeka, wiesz kto? Ta zastępczyni... Chomicz! Chomiczówna! Bo aż morda sie roz... rozpiedoliła się dzisiaj, tak śmiała się!

K - Kononowicz, M - major Suchodolski, J - Meksikano

Odnośnik do odpowiedzi

• 4 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 5 tygodni później...
  • 2 miesiące temu...