Skocz do zawartości

[MUZYK] Dean "Casta" Castet

Casta
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

1T5wGvMh.thumb.jpg.15b412af3482e3b5edf625d60afb11bd.jpgDEAN ‘’CASTA’’ CASTET 

Urodził się 28 lutego 2003 roku w Chicago. Jego rodzice urodzili się w Ameryce, ale ojciec miał niemieckie korzenie po jego dziadku, który wyemigrował ze Starego Kontynentu na początku XX wieku. Przez nieszczęśliwy wypadek w marcu 2018 roku jego ojciec zmarł zostawiając rodzinę z długami. Mimo stosunkowo dobrej sytuacji na samym początku po tragedii, z czasem zaczęło się pogarszać. Dean widząc trudną sytuację jego rodziny zdecydował się pomóc mamie zatrudniając się w restauracji, dwie ulice od jego domu. Sytuacja, w której musiał godzić szkołę z pracą zmusiła go do szybkiego zakończenia szczeniackiego życia. 

Od wczesnych lat dzieciństwa interesował się piłką nożną. Od samych początków szkoły rodzice zapisali go na treningi w miejscowym klubie Chicago SC. Młody Castet począwszy od najmłodszej drużyny do lat 8 swoim talentem przebijał się do coraz starszych drużyn. Od połowy sezonu 2017/2018 zaczął zwracać na siebie uwagę jednych z najlepszych drużyn z Europy. Klub pokładał wielkie nadzieje w transferze młodego zawodnika przez problemy finansowe. Śmierć ojca jednak załamała Deana i zaczął on tracić formę, którą prezentował, a tym samym szansę na przenosiny do europejskiego soccera. Klub z Chicago próbował jeszcze sprzedać piłkarza na rodzimym podwórku ale niestety mu się to nie udało. W lipcu 2018 z klub ogłosił bankructwo i zniknął z piłkarskich map. 

15-letni Dean pracując na zmywaku w restauracji szukał w czymś ukojenia swojego bólu. Mając sporo czasu w pracy słuchał dużo muzyki. Zainspirowany, zaczął próbować po nocach swoich sił w tworzeniu bitów. Początkowo robił je dla samego siebie, jednak po pewnym czasie zaczął pod nie nawijać. Po roku szlifowania nowej zajawki i wrzucania nagranych kawałków na serwis Soundcloudznalazł tam stare kawałki Eric’a ‘’TRIPL3.DOT’a’’ Demonsa. Castet stwierdził wtedy, że nie ma nic do stracenia i wyśle mu jedno ze swoich demo. Ten niespodziewanie odczytał wiadomość propsując jego kawałki. Tak rozpoczęła się ich przyjaźń. Na początku 2023 roku, Eric powiedział mu o swoich planach na założenie własnej wytwórni i tym samym zaprosił Deana Casteta do Los Santos, aby wspólnie mogli zrealizować ich wielkie marzenie... 

SOCIALMEDIA:

[Instagram] xcastetx

POWIĄZANIA:

SEEK NOISE RECORDS

MATERIAŁY:

[SINGIEL] TRIPL3.DOT x CASTET - TRAP

[SINGIEL] TRIPL3.DOT x CASTET - KARABIN

Spoiler

Siema, założyłem swoją pierwszą postać, ponieważ ziomek namówił mnie na wspólną grę, której tworzymy profesjonalną wytwórnię muzyczną. Tak jak mówiłem, jest to moja pierwsza postać i dopiero uczę się samej gry, bo nigdy nawet nie miałem okazji zagrać w GTA. Jak widać po ilości osób przewiniętych przez label, nie zamykam się tylko na naszą dwójkę, a staram się grać aktywnie z każdym kogo spotkam. Z powodu braku wcześniejszych doświadczeń, temat narazie nie wygląda tak jak to sobie wyobrażałem, ale upiększanie go w różne ss'y i poprawki to kwestia czasu.

Edytowane przez Casta
Odnośnik do odpowiedzi

• 2 miesiące temu...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...