Gość Opublikowano 30 Marca Udostępnij Opublikowano 30 Marca (edytowane) Proponuje usunięcie tych punktów w regulaminie bo nawet nie powinny się one znaleźć na serwerze rp. postać poniżej 16 roku życia nie może prowadzić pojazdów czterokołowych, pojazdów latających i pływających - może natomiast poruszać się rowerem lub innym jednośladem z silnikiem o małej pojemności (Faggio, Sanchez). Od tego jest LSPD żeby takich młodocianych kierowców wyłapywać i egzekwować prawo stanu San Andreas. 5. Zabrania się stosowania polskich imion i nazwisk. Dopuszcza się natomiast zangielszczone formy takich nazwisk. Dopuścić formę amerykańskie imię_polskie nazwisko bo zangielszczanie tych nazwisk na wzór tych rosyjskich jest bardzo sztuczne. Postać może korzystać z ubrań plażowych (bielizna, stroje kąpielowe) jedynie na plaży, w domu lub na basenie. Wyjątek stanowią zorganizowane wydarzenia sportowe. bez komentarza Zakazuje się puszczania piosenek wulgarnych, zawierających treści rasistowskie, homofobicznych, ksenofobicznych itp. Zakazuje się również puszczania hymnów, piosenek patriotycznych. Dodatkowo zakazuje się puszczania piosenek komunistycznych itp. Zakaz obowiązuje zarówno w interiorach, boomboxach jak i w pojazdach. xd jak będę chciał zagrać komucha albo patriotę co sobie lubi posłuchać hymnu USA to nic komu do tego, a komuchów w samej Kalifornii nie brakuje Żarty o charakterze seksistowskim oraz nierealne zachowania pomiędzy dwiema płciami są zakazane. To chyba coś co powinno dotyczyć forum, a nie gry bo ja mam prawo grać seksistę. Nie zezwalamy na gry w kostkę na ulicach. Jedyne miejsca, gdzie możecie zagrać w kostkę to lokalne kasyna. Jak będę chciał zagrać z kumplem w karty to nie będę z tego powodu lecieć do kasyna tylko zagramy u mnie w domu tudzież pod parasolem w jakiejś knajpce. Zabrania się przenoszenia postaci, która jest nieprzytomna. Wyjątek stanowią oprogramowane rozwiązania (służby porządkowe). Bezsensowny punkt który nie powinien istnieć na serwerze rp. Takich punktów w regulaminie jest więcej łącznie z regulaminiem org. przestępczych. Możecie je tu umieszczać bo ja wrzuciłem te punkty co rzuciły mi się w oczy. Edytowane 30 Marca przez Ricky Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Marca Udostępnij Opublikowano 30 Marca (edytowane) 1.6 Przynależności do organizacji: - przynależność do dwóch organizacji jednocześnie jest zabroniona. Bezsensowne, nie powinno to istnieć na serwerze roleplay. Nie można już pograć szczurka pokroju Rydera czy Big Smoke? Albo jeszcze inaczej dlaczego taki gangus nie może być cynglem na usługach jakiejś mafii? Tu warto się zainteresować strukturami takich grup, biografiami takich przestępców to się oczy na ten aspekt trochę otworzą. Ten zakaz do wywalenia w trybie pilnym bo do organizacji podchodzicie jak do jakichś klanów w mmorpg. 2.4 Organizacje przestępcze o charakterze gangu ulicznego nie mogą wystawiać tematów w dziale biznesy, ich miejsce zastąpią spoty organizacji które będą działały na nieco innej zasadzie. Przestępcy nie zajmują się tylko podpierdalaniem portfeli. Dać gangom ulicznym możliwość prowadzenia biznesów i ukrywania tudzież prania gotówki zarobionej na brudno. W ogóle wyrzućcie z głów ten podział organizacji przestępczych na jakieś organizacje zorganizowane i gangi bo jest on z dupy. 3.4 - Całkowicie zakazujemy okradania w centrum miasta, w okolicach centrum napady rabunkowe dozwolone są po godzinie 22(pamiętajcie że musicie znajdować się w dogodnym do takiej akcji miejscu), zaś akcje rabunkowe na South Central dozwolone są od godziny 20, będziemy zwracać szczególną uwagę na jakość takich akcji. Przestać robić z Market jakąś bezpieczną strefę zakazami regulaminowymi. Niech LSPD sprawi poprzez swoją grę, że będzie tam bezpiecznie. Moja postać powinna się sama bać tam kogoś skroić, kalkulować czy warto itp. Ściąganie haraczy z biznesów na ten moment jest niemożliwe, ze względu na nieuformowaną gospodarkę serwera. Gospodarka ma już się bardzo dobrze i przedsiębiorcy chętnie się podzielą gotówką. Edytowane 30 Marca przez Ricky Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rockens 125 1k Opublikowano 30 Marca Udostępnij Opublikowano 30 Marca "postać poniżej 16 roku życia nie może prowadzić pojazdów czterokołowych, pojazdów latających i pływających - może natomiast poruszać się rowerem lub innym jednośladem z silnikiem o małej pojemności (Faggio, Sanchez). Od tego jest LSPD żeby takich młodocianych kierowców wyłapywać i egzekwować prawo stanu San Andreas." Niby tak, ale z drugiej strony jak to widzisz? Jeśli ktoś nie ma opisu, to nie jesteś w stanie stwierdzić, że postać ma 16 lat. LSPD musiałoby wyrywkowo zatrzymywać graczy, co jest bez sensu i stworzyłoby dodatkowe konflikty na linii departament-cywile "Nie zezwalamy na gry w kostkę na ulicach. Jedyne miejsca, gdzie możecie zagrać w kostkę to lokalne kasyna. Jak będę chciał zagrać z kumplem w karty to nie będę z tego powodu lecieć do kasyna tylko zagramy u mnie w domu tudzież pod parasolem w jakiejś knajpce." Myślę, że tutaj chodzi bardziej o typowo zatłoczone miejsca (ścisłe centrum, Idlewood). Źle skonstruowany punkt. Na lss sobie grałem, tutaj też mi się zdarzyło i nie sądzę, by ktoś miał o to problem, kwestia edycji tego punktu, bo faktycznie wychodzi na to, że grać można TYLKO w kasynach. Jeśli się mylę, to jak najbardziej do zmiany "Zakazuje się puszczania piosenek wulgarnych, zawierających treści rasistowskie, homofobicznych, ksenofobicznych itp. Zakazuje się również puszczania hymnów, piosenek patriotycznych. Dodatkowo zakazuje się puszczania piosenek komunistycznych itp. Zakaz obowiązuje zarówno w interiorach, boomboxach jak i w pojazdach. xd" Kolejna dość ciężka sprawa. Wyobrażam sobie, że jakiś przygłup idzie na Idlewood i puszcza piosenkę typu nigger nigger, a że gracze mają radio powyłączane w grze, to nikt tego nie usłyszy. Irl nikt by czegoś takiego nie zrobił, bo skończyłby bardzo źle,. Można ten punkt jakoś edytować, bo załóżmy rasistowskie organizacje, jakieś MC, powinny móc puszczać piosenki zgodne z ich przekonaniami (jeżeli nie opierają się na memowym powtarzaniu nigger nigger nigger) Kwestia nazwisk myślę, że jest do przemyślenia. Skoro istniał Ted Kaczynski, to czemu nie mógłbym zagrać Bena Kaczynskiego, Amerykanina z polskimi korzeniami. Plus Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasikovsky 222 3k Opublikowano 30 Marca Udostępnij Opublikowano 30 Marca Cytat Zabrania się przenoszenia postaci, która jest nieprzytomna. Wyjątek stanowią oprogramowane rozwiązania (służby porządkowe). To jest zabezpieczenie przed akcjami typu "/do Go tu nie ma bo go przenieśli." - ale fizycznie nadal tam leży na BW. Istnieją oskryptowane rozwiązania, które przeniosą delikwenta a w inne miejsce i jest to jak najbardziej słuszne rozwiązanie. Cytat Nie zezwalamy na gry w kostkę na ulicach. Jedyne miejsca, gdzie możecie zagrać w kostkę to lokalne kasyna. Pokłosie z ery ulicznych grajków, która swojego czasu opanowała rozgrywkę na LSS i nie dało się nigdzie normalnie grać IC bo co 5 minut trzeba było odpowiadać komuś, że się z nim nie zagra w kostkę. Cytat Zabrania się stosowania polskich imion i nazwisk. Dopuszcza się natomiast zangielszczone formy takich nazwisk. Dopuścić formę amerykańskie imię_polskie nazwisko bo zangielszczanie tych nazwisk na wzór tych rosyjskich jest bardzo sztuczne. Trolle tylko na to czekają. Cytat Postać może korzystać z ubrań plażowych (bielizna, stroje kąpielowe) jedynie na plaży, w domu lub na basenie. Wyjątek stanowią zorganizowane wydarzenia sportowe. To chyba jeszcze zapis z czasów hrp który migruje z regulaminu na regulamin każdego serwera rp. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Marca Udostępnij Opublikowano 30 Marca 1 minutę temu, rockens napisał(a): Niby tak, ale z drugiej strony jak to widzisz? Jeśli ktoś nie ma opisu, to nie jesteś w stanie stwierdzić, że postać ma 16 lat. LSPD musiałoby wyrywkowo zatrzymywać graczy, co jest bez sensu i stworzyłoby dodatkowe konflikty na linii departament-cywile Jak odróżnić 16 latka od 14 latka? Mógłbym tu wrzucić zdjęcie dupiatej trzynastolatki i niejeden z was by miał wyrok za zdupczenie jej. Nastolatek w opisie brzmi spoko. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Marca Udostępnij Opublikowano 30 Marca (edytowane) 13 minut temu, Pasikovsky napisał(a): Trolle tylko na to czekają. Jaka jest różnica między tym czy troll posiada nick John_Smith czy Mike_Kotecki? Jak psuje gierkę to niezależnie od nicku jaki ma masz od tego raporty do admina. Masz w USA sporą reprezentacje samych Polaków czy potomków Polaków gdzie nawet w tej gierce w którą gramy co jest osadzona w latach 90 jeden z tych złych z LSPD to jakiś gość z korzeniami polskimi. Edytowane 30 Marca przez Ricky Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasikovsky 222 3k Opublikowano 30 Marca Udostępnij Opublikowano 30 Marca 3 minuty temu, Ricky napisał(a): Jaka jest różnica między tym czy troll posiada nick John_Smith czy Mike_Kotecki? Dawid Kiełbasa? Alan Kabanos? Był taki serwer z kotem w logo. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Marca Udostępnij Opublikowano 30 Marca (edytowane) 7 minut temu, Pasikovsky napisał(a): Dawid Kiełbasa? Alan Kabanos? Był taki serwer z kotem w logo. Jest też taki serwer na mta co to niedawno wprowadził (gracze chcieli od 5 lat) i takich problemów nie ma. Patrz na lepszych, nie na gorszych chociaż jak na moje oko mrucznik był jaki był jednak od takiego lss czy tego hrp które tu przytoczyłeś był 100 razy lepszym miejscem do gry. Edytowane 30 Marca przez Ricky Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Marca Udostępnij Opublikowano 30 Marca (edytowane) Godzinę temu, rockens napisał(a): tutaj też mi się zdarzyło to uważaj bo mojemu bratu już jakiś Maciuś z tego powodu zagroził skargą bo przejebał 20k i sobie wyciera mordę regulaminem skopiowanym z jakiegoś pseudola z 2012 roku Edytowane 30 Marca przez Ricky Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
glupek 88 Opublikowano 30 Marca Udostępnij Opublikowano 30 Marca Na tak. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rockens 125 1k Opublikowano 30 Marca Udostępnij Opublikowano 30 Marca 32 minuty temu, Ricky napisał(a): to uważaj bo mojemu bratu już jakiś Maciuś z tego powodu zagroził skargą bo przejebał 20k xdd To znaczy, ja akurat nie grałem o pieniądze, a po prostu rzuciłem, coś typu pojedynek na kostki, ale bez wkładani w to pieniędzy Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Marca Udostępnij Opublikowano 30 Marca (edytowane) 6 minut temu, rockens napisał(a): To znaczy, ja akurat nie grałem o pieniądze, a po prostu rzuciłem, coś typu pojedynek na kostki, ale bez wkładani w to pieniędzy A ja pisze stricte o hazardzie. Ten punkt w regulaminie jest o tyle głupi, że przecież istnieją miejsca poza legalnymi kasynami w których uprawia się nielegalny nieopodatkowany hazard i cieszy się to dużym zainteresowaniem. Zabija to potencjał na fajną gierkę w związku z czym ten zakaz trzeba wywalić i przypatrywać się kto jak gra po prostu żeby jak tu ktoś określił nie było graczy sortu jak ci spod pączka na lss. A nie kosztem normalnych graczy się czegoś zakazuje bo jakiś debil jeden z drugim gra jak gra. Edytowane 30 Marca przez Ricky Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Benek13 253 Opublikowano 30 Marca Udostępnij Opublikowano 30 Marca Wiele punktów regulaminu zostało zwyczajnie skopiowanych, więc nie ma co się dziwić, że nie mają one żadnego wyjaśnienia, albo wydają się "puste". Na LSS te punkty były dokładnie objaśniane w publikacjach RP, tutaj takiego czegoś nie dostrzegłem, więc pewnie z tego powodu wzięło się przekonanie, że nie mają one sensu. Wiadomo że jak odpowiednio zagadasz, podejdziesz do sprawy i wczujesz się w postać, to raczej nikt Ci żadnej kary za to nie da. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Marca Udostępnij Opublikowano 30 Marca (edytowane) 6 minut temu, Benek13 napisał(a): Na LSS te punkty były dokładnie objaśniane w publikacjach RP, tutaj takiego czegoś nie dostrzegłem Niezależnie jakby nie były one wyjaśnione są one bezsensowne i nie mają one nic wspólnego z trybem w który gramy. 6 minut temu, Benek13 napisał(a): Wiadomo że jak odpowiednio zagadasz, podejdziesz do sprawy i wczujesz się w postać, to raczej nikt Ci żadnej kary za to nie Nie byłbym tego taki pewien z takimi osobami w supporcie. Bez obrazy oczywiście. Tutaj do regulaminu podchodzą bardzo sztywno wręcz bez rozumu i żadnej myśli po ich stronie nie ma. Edytowane 30 Marca przez Ricky Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Benek13 253 Opublikowano 30 Marca Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2 minuty temu, Ricky napisał(a): Niezależnie jakby nie były one wyjaśnione są one bezsensowne i nie mają one nic wspólnego z trybem w który gramy. Jeżeli trybem RP nazywasz chodzenie od osoby do osoby przez cały dzień i rzucanie tekstów; "grasz o 100K?" "grasz w kostkę" itd., no to chyba to nie jest RP, a zwykły shit, który pasuje do mrucznika czy końcowej ery N4g, o to tu chodziło najczęściej. Chociaż może tutaj administracja widzi to inaczej. Chciałem Ci tylko wyjaśnić, że w jakimś stopniu taki zapis ma sens. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Marca Udostępnij Opublikowano 30 Marca (edytowane) 9 minut temu, Benek13 napisał(a): Jeżeli trybem RP nazywasz chodzenie od osoby do osoby przez cały dzień i rzucanie tekstów; "grasz o 100K?" "grasz w kostkę" Od tego jest support żeby taki element karać bo podchodzi to pod inne punkty regulaminu jak gra ooc, nijaczenie czy nierealne prowadzenie gry. A nie dawać jakiś ogólny punkt w regulaminie dla wszystkich bez wyjątku żeby Ci jakiś bezrozumny bambik wjebał na sztywno karę bo sobie z kumplami twoja postać urządziła wieczorek hazardowy w grze gdzie to 100 razy lepsze od kasyna bo chociaż się tam gra in character nie jak w kasynie. Edytowane 30 Marca przez Ricky Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sons 125 Opublikowano 30 Marca Udostępnij Opublikowano 30 Marca (edytowane) Cytat postać poniżej 16 roku życia nie może prowadzić pojazdów czterokołowych, pojazdów latających i pływających - może natomiast poruszać się rowerem lub innym jednośladem z silnikiem o małej pojemności (Faggio, Sanchez). tutaj chodzi o realizm, ze legalnie taka osoba nie jest w stanie prowadzic bo jej formalnie nie wydadza takiego pozwolenia, nie pamietam tego skryptu, ale chyba on pozwala na jazde takim autem bez wzgledu na wiek lub minimalmymozna wybrac 16, ale teoretycznie mozesz grac osoby ponizej 16 roku zycia i tu raczej chodzi o zabezbieczenie Cytat - przynależność do dwóch organizacji jednocześnie jest zabroniona. zapewne celowy zabieg przeciw mg, play to win i innego rodzaju shitu, chociaz wedlug mnie powinno to sie kontrolowac lub karac jednostki, ktore naduzywaja bo to jest kiepskie ograniczenie Edytowane 30 Marca przez Sons Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Marca Udostępnij Opublikowano 30 Marca 5 minut temu, Sons napisał(a): tutaj chodzi o realizm, ze legalnie taka osoba nie jest w stanie prowadzic bo jej formalnie nie wydadza takiego pozwolenia, nie pamietam tego skryptu, ale chyba on pozwala na jazde takim autem bez wzgledu na wiek lub minimalmymozna wybrac 16, ale teoretycznie mozesz grac osoby ponizej 16 roku zycia i tu raczej chodzi o zabezbieczenie Może za to jeździć nielegalnie bez licencji, a więc punkt w regulaminie jest bezsensowny jak w nazwie tego topicu i ogranicza czyjąś grę. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sons 125 Opublikowano 30 Marca Udostępnij Opublikowano 30 Marca 1 minutę temu, oddechmenela napisał(a): Może za to jeździć nielegalnie bez licencji, a więc punkt w regulaminie jest bezsensowny jak w nazwie tego topicu i ogranicza czyjąś grę. to tez zmienia postac rzeczy, ale nie do końca, nawet nie trzeba pozbywać się tego punktu, ale po prostu dopisać słowo klucz, a mianowicie - w sposób legalny, bo bez niego faktycznie ogranicza gierke Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Marca Udostępnij Opublikowano 30 Marca (edytowane) 8 minut temu, Sons napisał(a): to tez zmienia postac rzeczy, ale nie do końca, nawet nie trzeba pozbywać się tego punktu, ale po prostu dopisać słowo klucz, a mianowicie - w sposób legalny, bo bez niego faktycznie ogranicza gierke Dlaczego w regulaminie mają się znajdywać takie rzeczy? Cała ta otoczka związana z tym kto może posiadać licencje kierowcy powinna znajdywać się w temacie poświęconemu prawu drogowemu w San Andreas. Ba, nawet w nim jest. Regulamin nie potrzebuje tego podpunktu. Artykuł 13: Dokumenty i uprawnienia §1. Kierującym pojazdem silnikowym może być osoba, która osiągnęła wiek 16 lat i spełnia następujące warunki: osoba musi być poczytalna i w pełni świadoma swoich czynów; osoba musi być zdolna fizycznie do operowania pojazdem; osoba musi posiadać przy sobie i okazać do kontroli dokument tożsamości, oraz licencję kierowcy (prawo jazdy) wydane po pozytywnym zdaniu egzaminu teoretycznego i egzaminu praktycznego. Edytowane 30 Marca przez oddechmenela Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sons 125 Opublikowano 30 Marca Udostępnij Opublikowano 30 Marca (edytowane) 15 minut temu, oddechmenela napisał(a): Dlaczego w regulaminie mają się znajdywać takie rzeczy? Cała ta otoczka związana z tym kto może posiadać licencje kierowcy powinna znajdywać się w temacie poświęconemu prawu drogowemu w San Andreas. Ba, nawet w nim jest. Regulamin nie potrzebuje tego podpunktu. Artykuł 13: Dokumenty i uprawnienia §1. Kierującym pojazdem silnikowym może być osoba, która osiągnęła wiek 16 lat i spełnia następujące warunki: osoba musi być poczytalna i w pełni świadoma swoich czynów; osoba musi być zdolna fizycznie do operowania pojazdem; osoba musi posiadać przy sobie i okazać do kontroli dokument tożsamości, oraz licencję kierowcy (prawo jazdy) wydane po pozytywnym zdaniu egzaminu teoretycznego i egzaminu praktycznego. doskonale Cie rozumiem, sam jestem zeby zajmowac sie tym ic, ale tutaj zupelnie o co innego chodzi, jak wspominałem wcześniej nie pamiętam dokładnie jak to było na tym skrypcie, ale dlaczego takie coś ma się znajdować w regulaminie? chcesz grać postać poniżej 16 lat, ale skryptowo możesz wybrać minimalnie 16, a skrypt już Ci umożliwia od tego wieku legalnie prowadzić taki pojazd i niby papierkowo czy umownie masz np. 14 lat, ale skryptowo jakby juz mozesz jakby formalnie czy legalne prowadzić bo minimalny wiek to 16, teraz wiesz o co mi chodzi? Edytowane 30 Marca przez Sons Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KozakeR 344 6k Opublikowano 2 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia Przyjrzymy się temu już niedługo, przeanalizujemy to w gronie administracji, dzięki za propozycje. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Idachox 26 6k Opublikowano 2 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia Pozostałe zasady: 43.Wypisywanie w grze popularnych tekstów i sformułowań z polskiej kultury, kultowych tekstów z filmów także tych z platformy YouTube jest zakazane, wyjątkami są jednozdaniowe przekleństwa. Przecież to tak bez sensowne, to tak jakby w Polsce zabronić używania kultury Amerykańskiej. Nie możesz puścić polskiej piosenki i nie możesz ic sobie zanucić jej. Why? Jaki to ma sens? Jak to że ktoś sobie zanuci czy zaśpiewa raz na jakiś czas jakąś piosenkę ma wpłynąć na rozgrywkę oprócz interakcji z innymi oczywiście? Oczywiście nie mówię tu o nadzieraniu na całą epe pyska na środku centrum, ani napierdzielaniu w każdym lokalu polską muzyką, czy może o boomboxach bo takie coś to wiadomo, out. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thinking 21 2k Opublikowano 2 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia W trakcie realizacji. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi